„Przetwory z domowego ogródka” to książka dla tych, którzy należą do miłośników przygotowywania przetworów warzywnych. Jest to pozycja warta polecenia, gdyż z jej pomocą dowiesz się jak zrobić nie tylko zimowe zapasy do spiżarni.

Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć trwałość warzyw oraz jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i ziołom. Sięgając po to opracowanie, dostajemy też przepisy na hity włoskiej spiżarni, takie jak passaty czy giardiniery. Z kolei smakosze kuchni indyjskiej znajdą tu różne receptury na sos chutney.

W książce podane są przepisy wraz z dokładnymi instrukcjami przygotowania przetworów. Autorzy podają przepisy blisko dwustu przetworów z warzyw. Zamieszczone w książce przepisy są proste i składające się z jednego lub kilku składników.

Do przepisów dodatkowo dołączone są wskazówki dotyczące jak przechowywać produkty czy co warto zrobić by nadać lepszy smak daniom. Książka została zaopatrzona pięknymi, kolorowymi ilustracjami.

Na końcu książki znajduje się aneks z przepisami strona po stronie..

Polecam tę książkę, bo jest to wspaniały skarbiec różnych przepisów na przeciery, sałatki sosy czy musztardy dla miłośników dobrej kuchni.

zobacz

zajrzyj do książki

Informacje techniczne

Tytuł: Przetwory z domowego ogródka

Autor: praca zbiorowa

Tłumaczenie: Edyta Tkaczyk-Borówka

Format:165×235 mm

Ilość stron: 256

Oprawa: twarda, kolorowe ilustracje

Data wydania: 2016

ISBN: 978-83-7971-275-5