„Superproste gotowanie. Nie więcej niż 6 składników” to książka dla tych,którzy uwielbiają łatwo i tanio coś ugotować. Jest to pozycja warte polecenia,gdyż z jej pomocą zostanie przygotowana nie jedna przekąska czy proste danie.Oryginalność i wspaniałe smaki kuchni śródziemnomorskiej zamknięte w jednej książce…
Mnóstwo przepisów, bardzo prostych w wykonaniu i zawierających nie więcej niż 6 składników. Od przystawek aż po słodkości, przez makarony, zupy, drugie dania z mięsa i ryb, nie wspominając już o pizzy i innych słonych wypiekach.
W książce zawarte są ważne wskazówki oraz techniki przygotowania potraw.Dodatkowo dołączone są piękne, kolorowe ilustracje, które ułatwiają zrozumienie przepisu. Przy każdym przepisie jest podany czas przygotowania, przyprawy do wykorzystania oraz na ile osób przygotowujemy danie.
W „Superprostym gotowaniu” oprócz ciekawych przepisów znajdziemy trafne porady jak podawać potrawę dysponując małą ilością czasu. W książce znajdziemy coś na późne śniadanie, szybką przekąskę, coś lekkiego na ząb, danie na co dzień i desery.
Polecam „Superproste gotowanie” , bo są to wspaniała skarbnica różnych przepisów wraz z technikami przygotowania. Superproste gotowanie oznacza używanie niewielu, ale za to właściwych produktów. Oznacza także ograniczanie marnotrawstwa i oszczędzanie czasu. Prosta kuchnia to pewna filozofia życia,która przede wszystkim czyni je lepszym.
Informacje techniczne
Tytuł: Superproste gotowanie. Nie więcej niż 6 składników
Autorzy: praca zbiorowa
Tłumaczenie: Jan Nowak
Format: 215×265 mm
Ilość stron: 416
Oprawa: twarda z obwolutą, kolorowe zdjęcia
Data wydania: 2017
ISBN: 978-83-7971-807-8
Zostaw komentarz