„Słodkości. Ciasta i desery. Szkoła gotowania krok po kroku” to książka dla tych, którzy uwielbiają desery i borykają się z problemem przygotowania ich w nowatorski sposób. Jest to pozycja warta polecenia, gdyż z jej pomocą zostanie rozwiązany nie jeden problem kulinarny. Kompletne kompendium, bogate w informacje i opatrzone ilustracjami, które zachęca do nauki przygotowywania bazowych produktów cukierniczych oraz wspaniałych domowych deserów.
W książce pokazane są techniki przygotowania wspaniałych domowych deserów. Dodatkowo dołączone są komentarze i piękne, kolorowe ilustracje, które ułatwiają zrozumienie przepisu i przygotowanie go punkt po punkcie. Przy każdym przepisie jest podany czas przygotowania, gotowania i trafne wskazówki.
Znajdziemy tu również spis rozmaitych przyrządów kuchennych niezbędnych w czasie przygotowywania deseru.
„Słodkości. Ciasta i desery…” podzielona jest na cztery rozdziały, które prezentują:
– słodkie wypieki i smażone słodkości – ciasta, muffiny, ciastka i tartaletki,
– smakołyki z pucharka – budynie, musy, kremy i desery semifreddo,
– przetwory owocowe i słodkości z owocami – konfitury, owoce w syropie i owoce karmelizowane,
– przepisy – słodkie wypieki i smażone słodkości, smakołyki z pucharka, przetwory i słodkości z owocami.
Na końcu książki znajduje się kulinarny słowniczek, który wyjaśnia nam np. znaczenie słów kąpiel wodna.
Polecam tę książkę, bo jest to wspaniały skarbiec różnych przepisów wraz z technikami przygotowania.

zobacz

zajrzyj do książki

Informacje techniczne

Tytuł: Słodkości. Ciasta i desery. Szkoła gotowania krok po kroku

Autorzy: Francesca Badi, Licia Cagnoni

Format: 195×240 mm

Ilość stron: 256

Oprawa: miękka ze skrzydełkami

Data wydania: 2018

ISBN: 978-83-7971-433-9