Wszyscy wiemy, że najbardziej wybredne w zakresie kulinariów są dzieci. Najchętniej jadłyby naleśniki z masa czekoladową – zapominając o swoim zdrowiu. Gina Ford – od lat fascynuje się zgłębianiem sztuki wychowania dzieci w harmonii i radości. Warto sięgnąć po jej propozycje dań dla maluszków i nie tylko.

„Nie musisz wspaniale gotować ani darzyć sztuki kulinarnej szczególnym zamiłowaniem, by z powodzeniem przygotować pyszne rodzinne posiłki”- twierdzi autorka książki. Ważne jest przestrzeganie kilku zasad: brak soli, wybieranie mleka i produktów organicznych oraz stosowanie zasad właściwych do wieku małego dziecka (wyjaśnione w książce).

Przepisy pogrupowano na: zupy, obiady, smakołyki do jedzenia palcami, podwieczorki, warzywa i dodatki, desery, pomysły na przyjęcia urodzinowe, gotowanie partiami. Dania wyglądają wspaniale i kolorowo. Autorka proponuje przygotowywać je z przeróżnych produktów – nawet z krewetek, łososia czy porów. Podaje informację od kiedy można podawać potrawę dziecku, ile porcji powstanie z wyszczególnionych składników oraz czy można danie zamrozić.

INFORMACJE TECHNICZNE

Tłumaczenie: Barbara Janur

EAN 9788365349422

ISBN: 978-83-65349-42-2

Format 168×186 mm

Stron 192

Data wydania 2016-08-29

Oprawa broszurowa

Masa 312 g