„Dania z ziemniaków”  i „Szybkie przekąski” to książki dla tych, którzy uwielbiają łatwo i tanio coś ugotować. Są to pozycje warte polecenia, gdyż z ich pomocą zostanie przygotowana nie jedna przekąska czy proste danie.

W książkach zawarte są ważne wskazówki, porady oraz techniki przygotowania potraw. Dodatkowo dołączone są piękne, kolorowe ilustracje, które ułatwiają zrozumienie przepisu. Przy każdym przepisie jest podany czas przygotowania.

W „Szybkich przekąskach” oprócz ciekawych przepisów znajdziemy trafne porady jak podawać potrawę dysponując małą ilością czasu. W poradniku są działy poświęcone: późnym śniadaniom, szybkim przekąskom, znajdziesz coś lekkiego na ząb, dania na co dzień, posiłki ze znajomymi i desery.

Natomiast w „Daniach z ziemniaków” zapoznamy się z krótką historią ziemniaka, dowiemy się która odmiana jakie ma właściwości, jakiego użyć do jakiej potrawy. Z książki można dowiedzieć się naprawdę wszystkiego o ziemniakach! Są tanie, łatwo je kupić i ugotować, wszyscy je lubią i dlatego są częstym składnikiem dań. Receptury podzielone zostały na dwa obszerne rozdziały – przepisy podstawowe oraz dania ze świata.

Polecam obie książki, bo są to wspaniałe skarbnice różnych przepisów wraz z technikami przygotowania.

Informacje techniczne

Tytuł: Szybkie przekąski. 3 składniki / 15 minut

Autorzy: Mélanie Martin i Emanuela Cino

Tłumaczenie: Zofia Pająk

Format: 195×227 mm

Ilość stron: 104

Oprawa: twarda, kolorowe zdjęcia

Data wydania: 2017

ISBN: 978-83-7971-589-3

zobacz

zajrzyj do środka

 

Informacje techniczne

Tytuł: Dania z ziemniaków. 3 składniki / 15 minut

Autor: Mélanie Martin

Tłumaczenie: Zofia Pająk

Format: 195×227 mm

Ilość stron: 104

Oprawa: twarda, kolorowe zdjęcia

Data wydania: 2017

ISBN: 978-83-7971-587-9

zobacz

zajrzyj do środka