Mimo tylu osiągnięć w dziedzinie medycyny warto w leczeniu pamiętać nie tylko o zażywaniu leków, zaleceniach lekarza ale również o zdrowym odżywianiu. Pomogą nam w tym treści zawarte w książce „Zdrowo bez słodzenia. Kompletny plan posiłków dla osób z wysokim poziomem cukru.”

Książka jest swoistym przewodnikiem żywieniowym, a jego autorka pokazuje jak poradzić sobie z wysokim poziomem cukru. Karen Graham podaje pomysły na zdrowe i pożywne dania w rozsądnych porcjach.

W książce znajdziemy omówienie 100 przepisów oraz ich zastosowanie w doborze menu na cały dzień. „Zdrowo bez słodzenia. …” jest to pozycja warta polecenia, gdyż z jej pomocą poradzisz sobie z obniżeniem swojego ciśnienia krwi oraz poziomem cholesterolu i glukozy.

Czytelnik znajdzie w niej przepisy na wyśmienite potrawy wraz ze wskazówkami dotyczącymi zdrowych przekąsek – a wszystko to w przejrzystej, prostej formie.

Dodatkowo dołączone są komentarze przypominające o czym należy pamiętać w przyrządzaniu konkretnej potrawy, jaką ma kaloryczność, zawartość węglowodanów, błonnika, tłuszczów i sodu. Wielkim atutem książki są piękne, kolorowe ilustracje.

Autorka Karen Graham zapoznaje nas:

jak przyrządzić drobne przekąski?,

czym różni się masło od margaryny?,

dlaczego warto spożywać mniej tłuszczów?

jak należy czytać etykietki na produktach spożywczych i wybierać zdrowsze pokarmy?.

Na końcu książki „Zdrowo bez słodzenia. …” znajdziemy również ułożony alfabetycznie indeks.

„Zdrowo bez słodzenia. …” podzielona jest na rozdziały:

-jak korzystać z książki,

-10 kroków dla poprawy zdrowia autorstwa Karen Graham,

-grupy pokarmowe,

-dobór pokarmów a wartości odżywcze,

-dania i przekąski, przepisy kulinarne,

-dobór pokarmów a zdrowa dieta

– indeks.

Czytelnik znajdzie w niej przepisy na wyśmienite potrawy wraz ze wskazówkami dotyczącymi zdrowych przekąsek – a wszystko to w przejrzystej, prostej formie.

Książka pozwala w łatwy sposób dokonać ważnych, prozdrowotnych zmian w życiu. Podsuwa prostą metodę organizowania sobie codziennej dawki kalorii (od 1200 do 2200), w postaci wybornych posiłków i przekąsek.

Karen Graham jest dietetyczką oraz certyfikowanym edukatorem z zakresu diabetologii. Pracuje w swoim zawodzie od 30 lat, pomagając ludziom zrzucać zbędne kilogramy oraz zapobiegać cukrzycy i ją leczyć.

zobacz

zajrzyj do książki

Informacje techniczne

Tytuł:Zdrowo bez słodzenia. Kompletny plan posiłków dla osób z wysokim poziomem cukru.100 przepisów

Autorzy: Karen Graham

Format: 210×276 mm

Ilość stron: 320

Oprawa: miękka

Data wydania: 2018

ISBN: 978-83-7971-364-6