Mimo tylu osiągnięć w dziedzinie medycyny warto w leczeniu pamiętać nie tylko o zażywaniu leków, zaleceniach lekarza ale również o zdrowym odżywianiu. Pomogą nam w tym treści zawarte w książce „Zdrowo bez słodzenia. Kompletny plan posiłków dla osób z wysokim poziomem cukru.”
Książka jest swoistym przewodnikiem żywieniowym, a jego autorka pokazuje jak poradzić sobie z wysokim poziomem cukru. Karen Graham podaje pomysły na zdrowe i pożywne dania w rozsądnych porcjach.
W książce znajdziemy omówienie 100 przepisów oraz ich zastosowanie w doborze menu na cały dzień. „Zdrowo bez słodzenia. …” jest to pozycja warta polecenia, gdyż z jej pomocą poradzisz sobie z obniżeniem swojego ciśnienia krwi oraz poziomem cholesterolu i glukozy.
Czytelnik znajdzie w niej przepisy na wyśmienite potrawy wraz ze wskazówkami dotyczącymi zdrowych przekąsek – a wszystko to w przejrzystej, prostej formie.
Dodatkowo dołączone są komentarze przypominające o czym należy pamiętać w przyrządzaniu konkretnej potrawy, jaką ma kaloryczność, zawartość węglowodanów, błonnika, tłuszczów i sodu. Wielkim atutem książki są piękne, kolorowe ilustracje.
Autorka Karen Graham zapoznaje nas:
jak przyrządzić drobne przekąski?,
czym różni się masło od margaryny?,
dlaczego warto spożywać mniej tłuszczów?
jak należy czytać etykietki na produktach spożywczych i wybierać zdrowsze pokarmy?.
Na końcu książki „Zdrowo bez słodzenia. …” znajdziemy również ułożony alfabetycznie indeks.
„Zdrowo bez słodzenia. …” podzielona jest na rozdziały:
-jak korzystać z książki,
-10 kroków dla poprawy zdrowia autorstwa Karen Graham,
-grupy pokarmowe,
-dobór pokarmów a wartości odżywcze,
-dania i przekąski, przepisy kulinarne,
-dobór pokarmów a zdrowa dieta
– indeks.
Czytelnik znajdzie w niej przepisy na wyśmienite potrawy wraz ze wskazówkami dotyczącymi zdrowych przekąsek – a wszystko to w przejrzystej, prostej formie.
Książka pozwala w łatwy sposób dokonać ważnych, prozdrowotnych zmian w życiu. Podsuwa prostą metodę organizowania sobie codziennej dawki kalorii (od 1200 do 2200), w postaci wybornych posiłków i przekąsek.
Karen Graham jest dietetyczką oraz certyfikowanym edukatorem z zakresu diabetologii. Pracuje w swoim zawodzie od 30 lat, pomagając ludziom zrzucać zbędne kilogramy oraz zapobiegać cukrzycy i ją leczyć.
Informacje techniczne
Tytuł:Zdrowo bez słodzenia. Kompletny plan posiłków dla osób z wysokim poziomem cukru.100 przepisów
Autorzy: Karen Graham
Format: 210×276 mm
Ilość stron: 320
Oprawa: miękka
Data wydania: 2018
ISBN: 978-83-7971-364-6
Zostaw komentarz