Zależy ci na twoim zdrowiu i chcesz się lepiej odżywiać, ale gubisz się już w tych wszystkich dietach, o których słyszysz każdego dnia? Próbujesz dobrać odpowiedni dla siebie plan żywieniowy, ale ciągle nie możesz znaleźć takiego, który byłby rzeczywiście zdrowy i jednocześnie dobrze wpasowałby się w twoje gusta kulinarne? Najprawdopodobniej ta książka pomoże ci rozwiązać ten problem. Zamiast dopasowywać się do gotowych diet teraz po prostu zaczniesz się zdrowo odżywiać.
Pomogą nam w tym treści zawarte w książce „Zdrowie zaczyna się na talerzu200 najzdrowszych pokarmów” . Książka jest swoistym przewodnikiem, a jego autor pokazuje jak dobierać produkty, które spożywamy. Tu dowiesz się o produktach żywnościowych, które służą odżywianiu się na wiele sposobów, ale niewiele osób zdaje sobie sprawę, że mogą działać również szkodliwie.
Z naszego poradnika dowiesz się wszystkiego o 200 najważniejszych produktach, po które sięgasz każdego dnia. A jeśli znajdą się wśród nich takie, które do tej pory gościły na twoim stole raczej sporadycznie, przekonasz się, dlaczego warto jadać je częściej. Bo to jest właśnie klucz do zdrowego odżywiania – wiedzieć, dlaczego coś jest dla nas dobre i dlaczego niektóre pokarmy są złe. Poznaj więc wartości odżywcze i właściwości lecznicze poszczególnych produktów spożywczych, zrozum działanie zawartych w nich cennych substancji, sprawdź szybko ich wartość kaloryczną, zawartość tłuszczów, białka i węglowodowanów, indeks glikemiczny czy wskaźnik zakwaszania organizmu (PRAL) – wszystkie informacje podane są w oparciu o najnowsze wyniki badań naukowych. Dzięki tej książce zaczniesz w optymalny sposób łączyć produkty w potrawach i będziesz je bezbłędnie przygotowywać i przechowywać. Nauczysz się również wybierać z oferty sklepów produkty najświeższe i najwyższej jakości, które w cale nie muszą być drogie.
Zasady zdrowego i racjonalnego odżywiania się pomogą każdemu zrzucić zbędne kilogramy, a jednocześnie zachować dobrą formę i radość życia.
Autor książki Jean-Marie Delecroix wskazuje pożyteczne i szkodliwe działanie produktów spożywczych, które jemy codziennie. Chce zapoznać czytelników z tym zagadnieniem, aby uniknąć tego co nie służy naszemu zdrowiu.
Ta pozycja książkowa to efekt przemyśleń autora nad wpływem posiłków na stan zdrowia, sprawność fizyczną czy odporność organizmu.
Autor dzieli się z czytelnikiem swoimi przemyśleniami. W swojej książce podkreśla jak ważną rolę w życiu każdego człowieka odgrywa dieta.
Jean-Marie Delecroix pokazuje, jak dzięki nawet drobnym zmianom wprowadzanym do codziennych posiłków możemy dłużej cieszyć się zdrowiem, poprawić sprawność fizyczną i zwiększyć odporność organizmu. Dzięki radom zawartym w tej książce możesz poprawić jakość swojego życia i dłużej cieszyć się zdrowiem!
W szybkim odnalezieniu potrzebnych informacji pomaga wygodne uporządkowanie produktów w większych grupach, takich jak produkty mleczne, mięso i jajka czy rośliny przyprawowe, a także szczegółowy indeks. Trudniejsze terminy pojawiające się w tekście zostały objaśnione w słowniku na końcu książki.
Zdrowie rzeczywiście zaczyna się na talerzu, a zdrowe odżywianie wcale nie jest trudne!
Polecam tę książkę, bo jest to wspaniały skarbiec różnych porad, recept na liczne choroby wraz ze wskazówkami jakich substancji spożywczych unikać a o jakie produkty żywnościowe wzbogacić swoją codzienną dietę.
Lepiej zjeść odpowiednią potrawę, niż łykać niezliczone pigułki! Żywność może być twoim lekarstwem!
Odpowiednia żywność lekarstwem na najczęstsze choroby i dolegliwości.
Informacje techniczne
Tytuł: Zdrowie zaczyna się na talerzu200 najzdrowszych pokarmów
Autorzy: Jean-Marie Delecroix
Tłumaczenie: Zofia Pająk
Format: 163×235 mm
Ilość stron: 448
Oprawa: miękka ze skrzydełkami, barwne ilustracje
Data wydania: 2019
ISBN: 978-83-7971-650-0
Zostaw komentarz