„153 przetwory i dania mięsne Siostry Anastazji” to można by rzec kulinarny wachlarz domowych smaków.
Domowe przetwory wracają do łask. Pozwalają zachować aromaty lata, wzbogacają codzienne menu i stają się wizytówką niejednej kuchni. Autorka prezentuje przepisy na przetwory owocowe, warzywne, z grzybów oraz potrawy z drobiu, mięsa i ryb.
Siostra Anastazja w swojej kolejnej książce oprócz przepisów podanych prostym i zrozumiałym językiem zamieszcza również ważne wskazówki i praktyczne porady kulinarne. Są one bardzo cenne, gdyż pomogą w kuchennych pracach wszystkim miłośnikom dobrej kuchni.
Dotyczą one np. jakie wybierać owoce na przetwory, dlaczego warto używać masła klarowanego, jak sprawdzić konsystencję dżemu, co zrobić żeby obrane jabłka nie ściemniały, jak uzyskać domowym sposobem masło klarowane itp.
W „153 przetworach i daniach mięsnych Siostry Anastazji” zamieszczone przepisy mają różny stopień trudności. Są tu dania wymyślne i bardzo proste. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. W każdym przepisie etapy poszczególnych prac są opisane szczegółowo i co najważniejsze są użyteczne.
Do wydania książki dołożono wszelkich starań. Dodatkowym atutem dołączone są piękne, kolorowe i apetyczne ilustracje, które zachęcają do wypróbowania przepisu. Przy każdym podanym przepisie jest informacja o możliwości serwowania dania bądź przekąski.
Autorka kulinarnych bestsellerów podpowiada, jak sporządzić znakomite dżemy, konfitury, marynaty, sałatki i inne specjały z owoców, warzyw i grzybów. Proponuje ponadto przepisy na fantazyjne, a proste w wykonaniu dania z drobiu, mięsa wołowego, wieprzowego i ryb.
Tu każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie.
Wartościowa i ciekawa pozycja dla miłośników dobrego domowego jedzenia.

zobacz

zajrzyj do książki

Informacje techniczne:

Tytuł: 153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI

Autor: s. Anastazja Pustelnik FDC

Format: 142 x 202mm

Ilość stron: 224

Oprawa: miękka

Data wydania: listopad 2015

Wydanie: drugie

ISBN: 978-83-277-1092-5