„Wegetariańska szkoła gotowania krok po kroku” to książka dla tych, którzy borykają się z problemem przygotowania dań w nowatorski sposób. Jest to pozycja warta polecenia, gdyż z jej pomocą zostanie rozwiązany nie jeden problem kulinarny.
W książce pokazane są techniki przygotowania potraw. Dodatkowo dołączone są wyjaśnienia i komentarze wraz z pięknymi, kolorowymi ilustracjami, które ułatwiają zrozumienie przepisu i przygotowanie dania punkt po punkcie.
Znajdziemy tu również spis rozmaitych przyrządów kuchennych niezbędnych w czasie gotowania czy przygotowywania potrawy.
„Wegetariańska szkoła gotowania krok po kroku” podzielona jest na cztery działy, które prezentują:
– zboża,
– warzywa,
– tofu i seitan,
– ziarna oleiste.
Każda sekcja jest poprzedzona bogatym wstępem zawierającym wiele niezbędnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych każdego z produktów. Na końcu książki znajduje się kulinarny indeks.
Polecam tę książkę, bo jest to wspaniały skarbiec różnych wegetariańskich przepisów wraz z technikami przygotowania. Każdy znajdzie tu coś dla siebie początkujący i mistrz kuchni. Wartościowa i ciekawa pozycja dla miłośników dobrego i zdrowego jedzenia.

zobacz

zajrzyj do książki

Informacje techniczne

Tytuł: Wegetariańska szkoła gotowania krok po kroku

Autor: praca zbiorowa

Tłumaczenie: Jan Nowak

Format:195×240 mm

Ilość stron: 224

Oprawa: miękka ze skrzydełkami, kredowy papier, kolorowe zdjęcia

Data wydania: 2015

ISBN: 978-83-7971-256-4