„173 specjały Siostry Anastazji” to wspaniała publikacja, zbiór łatwych ale i oryginalnych kulinarnych przepisów na różne dania.
Ze wstępu dowiemy się iż, „książki kucharskie zrodziły się z potrzeby podzielenia się bogactwem pomysłów na rozmaite przysmaki. Ci, którzy dobrze poznali tajniki sztuki kulinarnej i zdobyli w tej dziedzinie doświadczenie, chcieli podzielić się swymi umiejętnościami z innymi miłośnikami dobrej kuchni.”
Jest to książka dla tych, którzy chcą nabrać wprawy w gotowaniu oraz poznać tajniki sztuki kulinarnej i zdobyć w tej dziedzinie doświadczenie.
Siostra Anastazja należy do osób, które pragną dzielić się bogactwem swoich pomysłów.
W swojej kolejnej książce oprócz przepisów zamieszcza również ważne wskazówki i praktyczne porady kulinarne. Dotyczą one np. w jakich przygotowywać i podawać surówki, kiedy przyrządzać sałatki, co zrobić żeby obrane jabłka nie ściemniały, jak i w jakich ilościach dobierać warzywa itp.
Przedstawione przepisy mają różny stopień trudności. W każdym przepisie etapy poszczególnych prac są opisane szczegółowo i prostym językiem.
Dodatkowym atutem książki są piękne, kolorowe ilustracje, które zachęcają do sprawdzenia swoich umiejętności.
Na końcu książki znajduje się alfabetyczny spis przepisów oraz spis treści.
Polecam”173 specjały Siostry Anastazji”, bo jest to wspaniały skarbiec różnych przepisów wraz z technikami przygotowania. Z tej książki dowiesz się, jak przyrządzić przepyszne pierogi, gołąbki, mięsa, zupy, sałatki i wiele, wiele innych potraw. A wielbiciele słodkości znajdą przepisy na wyborne ciasta i ciasteczka. Wszystkie potrawy smakują wyśmienicie.
Wszystkie receptury oparte są na polskich produktach, dostępnych w każdym sklepie.
Gorąco polecam!
Informacje techniczne:
Tytuł: 173 SPECJAŁY SIOSTRY ANASTAZJI
Autor: s. Anastazja Pustelnik FDC
Format: 142 x 202mm
Ilość stron: 208
Oprawa: miękka
Data wydania: listopad 2015
Wydanie: drugie
ISBN: 978-83-277-1093-2
Zostaw komentarz