Chcesz dowiedzieć się jak zmniejszyć ryzyko pojawienia się dolegliwości naczyniowo – sercowych lub uniknąć ich w przyszłości? Jak zmniejszyć prawdopodobieństwo wystąpienia nadciśnienia, cukrzycy wprowadzając do swojej diety określony produkt? Jakie zmiany powinieneś wprowadzić do swojej diety, by pozbyć się dolegliwości trapiących cię już teraz albo uniknąć ich w przyszłości? Jak jeść smacznie i zdrowo? Co zyskujesz, wprowadzając do diety np. zieloną herbatę, jogurt albo warzywa?
Na wszystkie pytania odpowiadają Robert Ferrari i Claudia Florio. Sięgnij po książkę Roberta Ferrari i Claudii Florio „Kuchnia dla serca”. Publikacja „Kuchnia dla serca” podpowie Ci jak jeść smacznie i zdrowo oraz jakie zmiany należy wprowadzić do diety, aby poprawić jakość swojego życia.
Z „Kuchnią dla serca” dowiesz się o produktach żywnościowych, które służą odżywianiu się na wiele sposobów, ale niewiele osób zdaje sobie sprawę, że mogę działać również szkodliwie.
Zasady zdrowego i racjonalnego odżywiania się pomogą każdemu zrzucić zbędne kilogramy, a jednocześnie zachować dobrą formę i radość życia.
Pisząc tę książkę jej autorzy – utytułowany kardiolog Roberto Ferrari i znawczyni kuchni Claudia Florio – udowodnili, że można podawać informacje naukowe prostym, zrozumiałym językiem i przede wszystkim w sposób praktyczny. Fachowo przekazują niezbędne informacje dotyczące cukrzycy i nadciśnienia, leczenia farmakologicznego obu tych chorób oraz wspomagających środków niefarmakologicznych, w tym przede wszystkim zaleceń żywieniowych. Ponieważ leczenie farmakologiczne może być skuteczne wyłącznie w połączeniu z odpowiednią dietą i zdrowym stylem życia, a z restryktywnej diety pacjenci na ogół szybko rezygnują, autorzy pokazują taki sposób odżywiania, który nie kojarzy się z wyrzeczeniami, ale zachęca do zmiany nawyków żywieniowych.
Robert Ferrari i Claudia Florio wskazują pożyteczne i szkodliwe działanie produktów spożywczych, które jemy codziennie. Chcą zapoznać czytelników z tym zagadnieniem, aby uniknąć tego co nie służy naszemu zdrowiu.
Ta pozycja książkowa to efekt przemyśleń autorów nad wpływem posiłków na stan zdrowia, sprawność fizyczną czy odporność organizmu.
Autorzy dzielą się z czytelnikiem swoimi przemyśleniami. W swojej książce podkreślają jak ważną rolę w życiu każdego człowieka odgrywa dieta oraz aktywność fizyczna.
Autorzy „Kuchni dla serca” pokazują, jak dzięki nawet drobnym zmianom wprowadzanym do codziennych posiłków możemy dłużej cieszyć się zdrowiem, poprawić sprawność fizyczną i zwiększyć odporność organizmu. Dzięki radom zawartym w tej książce możesz poprawić jakość swojego życia i dłużej cieszyć się zdrowiem!
Polecam tę książkę, bo jest to wspaniały skarbiec różnych porad, recept na nadciśnienie tętnicze i cukrzycę wraz ze wskazówkami jakich substancji spożywczych unikać a o jakie produkty żywnościowe wzbogacić swoją codzienną dietę.
Informacje techniczne
Tytuł: Kuchnia dla serca
Autor: Roberto Ferrari, Claudia Florio
Tłumaczenie: Zofia Pająk
Format:170×240 mm
Ilość stron: 240
Oprawa: twarda z obwolutą, kolorowe zdjęcia
Data wydania: 2016
ISBN: 978-83-7971-117-8
Zostaw komentarz